‘Faith is like wifi, it’s invisible, but it has the power to connect you to what you need.’ 

Maar wat als je geen wifi hebt? Of je modem stuk is? Wat als het signaal niet goed doorkomt, of niet goed wordt ontvangen? Wat als je vertrouwen beschadigd is?

Op de dag dat mijn prille nieuwe lief het uitmaakt door een onbenullig appje van mijn kant was er een Ziggo storing. Terwijl de liefde alle deuren dicht gooide en zich afsloot voor contact, zat ik ook zonder internetverbinding.

Aan het einde van de dag kreeg ik een sms van Ziggo. Storing opgelost. Maar niet bij mij. Nog steeds geen internet.

Zo viel ik van een liefdessoap in een Ziggosoap. 

Voor telefonisch contact met Ziggo, ga je door een keuzemenu van verschillende rituelen en mantra’s. Nummers kiezen, gegevens inspreken en bij persoonlijk contact nog meer gegevens doorgeven. Iedereen die ik persoonlijk spreek, komt onmiddellijk met een snelle eenvoudige oplossing: 

Ziggo: “Reset uw modem dan komt het goed.”

Ziggo: “O, helpt resetten niet? We sturen u een nieuw kabeltje voor uw modem, dat zal wel stuk zijn.”

Ziggo: “O, nog steeds geen signaal? Dus de kabel was niet stuk? We sturen een monteur. Helaas kan deze pas over 5 dagen.”

Monteur: “Er zit schade in de kabel, mogelijk heeft een bewoner uit een van de andere appartementen bij u in het gebouw, uw kabel beschadigd. Er moet een aannemer komen.”

Aannemer: “U heeft helemaal geen kabelschade, de monteur heeft prutswerk geleverd. Uw modem is stuk. U moet aan Ziggo een nieuw modem vragen.”

Ziggo: “O wat vreemd. Oke we sturen u een nieuw modem.”

Twee dagen later is het nieuwe modem binnen. Aangesloten. Nog steeds geen signaal. 

Ziggo: “U moet twee uur wachten na aansluiting van een nieuw modem. Ik weet het zeker. Dan doet uw modem het.”

Ziggo: “O wat vervelend. Dus uw modem is niet stuk? We sturen morgenochtend om 8 uur een monteur.”

Inmddels zijn we elf dagen verder. Beltegoed twee keer opgewaardeerd ivm met het verstrijken van mijn datalimiet.

Er zijn enkele korte appjes heen en weer gegaan met ex-lief en een brief.

Het maakt niet uit. Hij is vastbesloten. 

De pijn van het plotselinge afgesloten zijn is heftig. Onverwacht. Knal, over en uit.

Mijn hoofd, mijn denken draait op volle toeren. Laat ik maar niets zeggen over de tranen die ik vergiet. Wat is er mis gegaan? Mijn dagboekpagina’s vullen zich met drama en gesnotter en pogingen tot analyse à la Bridget Jones.

Ik draai een oud programma af. Ik val steeds in herhaling. Dit programma zendt verkeerde signalen uit en interpreteert signalen verkeerd. Bad connection.

Ik ben een modem dat gereset moet worden. 

Ik was bij voorbaat al bang voor het verlies. Ik was wantrouwig. Ik dacht steeds. ‘Hij vindt mij niet leuk. Hij wil alleen maar vrijen.’ In plaats van hier helder en duidelijk over te zijn, camoufleerde ik deze angst. 

Ik besluit een deskundige te zoeken voor het resetten van mijn programma dat op repeat staat en m’n verloren lief los te laten. Iets van de rust komt terug. Ik slaap goed.

De volgende morgen stipt 8.00 uur staat de Ziggo-monteur op de stoep.

Hij luistert naar mijn verhaal en doet wat metingen. 

‘Ik zie het al mevrouw. 11 dagen geleden zijn 9 ex klanten afgesloten. De kabels zijn niet goed gelabeld. U bent ten onrechte afgesloten. Excuses. 

Vertel mij wat. Ten onrechte afgesloten. Zo is het. In alle verwarring van dat oude programma was ik afgesloten van …. mijzelf. Ik gaf mezelf weg. 

De wifi doet het weer. De verbinding is hersteld. 

Ik knap enigszins op. Ik vrees dat het iets meer tijd kost om mijzelf te resetten. 

Ik heb er wel vertrouwen in.

2 Comments on “Ziggo soap en liefdesverdriet”

 1. Lieve Elja
  Wat een mooie teksten schrijf je en hoe wijs.
  En verdrietig als je verlangen niet vervuld wordt terwijl dat niets over jou zegt, behalve dat je verdrietig bent en rouwt. En nu dus vooral liefde en acceptatie naar jezelf nodig hebt.
  Ik geniet van je mooie verhalen en de vergelijking met Ziggo is grappig (en voor jou zeer irritant) en daar is je daadkracht vereist. En daar ben je kennelijk goed in.
  Liefde ontvangen en aan jezelf geven is naar mijn ervaring lastiger en een levenslange ontmoeting met onmacht , en verdrietig zijn af en toe. Ik wens je veel liefde toe nu het even weer lastig is.
  Hartegroet,
  Marijke Boverhof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.