De weg terug naar huis

2019 heeft mij goede dingen gebracht. Het was een rijk jaar.
Ik besloot te stoppen met zen, dat gaf verlichting! Ik was de verbinding met mij zelf kwijt. Ik was verdwaald in concepten. Concepten in de buitenwereld.

In maart ben ik de cursus the Artist way van Frederike Dekkers gaan volgen. Met een groep prachtige vrouwen zijn we volgens de methode van de Artist way opzoek gegaan naar de creatieve bronnen in ons zelf. Deze cursus geeft voedsel voor de ziel. Zo vond ik de weg terug naar ‘huis’.

Mooie mannen

Van de zomer besloot ik voor het eerst van mijn leven te gaan internet daten. Het was veel leuker dan ik dacht. Ik heb enkele mooie mannen ontmoet.
De Viking met zijn mooie moestuin. Een beroemde (ex) daklozenkrantverkoper uit het Gooi, een schrijver die mij heeft aangemoedigd met het schrijven van mijn eigen blog en een lieve Vreemde Vogel.
Mijn pad is verrijkt met nieuwe vriendinnen en vrienden. Wat een rijkdom is dat!

De buitenwereld

Nu ik weer meer verbonden ben met mijzelf kan ik mij ook weer meer openen voor de buitenwereld. Ik volg het nieuws en voel me weer meer betrokken bij wat er in de samenleving gebeurt.
Dit is ook een uitdaging. Ik word er soms door overspoeld.
De klimaatcrisis. De belastingdienst die duizenden mensen in de schulden heeft gestort. Een overheidsorgaan dat op zo’n grove wijze alle integriteitsregels als ambtenaar heeft geschonden vind ik bijzonder schokkend.
De discussies in de media over meer vrouwen aan de top, over de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt en in de politiek. Mijn eigen zoektocht naar werk. Er is zoveel wat me bezighoudt. Het is eigenlijk te veel om in woorden te vangen.

Meer vrouwelijkheid

Zoals je misschien weet ben ik opzoek gegaan naar de moeder van Sofie. Sofie uit het Amersfoortse stoplicht. Ik heb haar gevonden en ik ben bij haar thuis geweest. Het was een heel inspirerende ontmoeting.
Sofie is een baken voor mij. Ik vind het erg aangenaam om Sofie zo vaak te zien in het verkeer. Sofie is heel vrouwelijk met haar ronde vormen en ze loopt zo energiek wanneer zij op groen staat.

Ik vind onze huidige samenleving heel mannelijk. Gericht op individuele prestaties, concurreren, winst maken, individueel geluk. Ik verlang naar een samenleving die wat vrouwelijker is. Daar herinnert Sofie mij aan. Een wereld waarin oog is voor het grotere geheel, de gemeenschap, zorg voor moeder aarde en zorg voor elkaar, lange termijn doelstellingen en verbinding.

Weer zen

Ik verlang er erg naar om mijn steentje bij te dragen, mijn eigen creatieve vrouwelijkheid in te zetten.
Nu de verbinding met mijn binnenwereld herstellende is wordt het tijd om mijn lichaam ook meer te koesteren. 1 januari stop ik met roken. Het is tijd.

Tijd om verslavingen los te laten. Ik bereid mij goed voor. Heel januari laat ik de alcohol staan.
En….ik heb mijn zenbankje weer van zolder gehaald en klaargezet voor gebruik. Het hele jaar heb ik terug kunnen blikken op ‘mijn boeddhistische avonturen.’ Ik kan niets anders zeggen dan dat ik er verschrikkelijk veel van heb geleerd. Ik mis het samen zitten in stilte met anderen. Mijn zen-pauze is heel goed geweest. Wie weet vind ik een hernieuwde weg op het zenpad.

Mijn voornemen voor het nieuwe jaar heeft vooral te maken met het willen leren in verbinding te blijven met binnen en buitenwereld, deze balans te vinden.

Het oude en het nieuwe

Oud en nieuw ga ik vieren met de lieve vreemde vogel. De lieve vreemde vogel en ik lijken wel een beetje op elkaar. Ik ben er namelijk zelf ook een. Ik houd van vreemde vogels. Hoe meer je je verbindt met je zelf, hoe meer je een authentieke vreemde vogel kunt zijn.

The Artist Way laat die vreemde vogel in je vrij.

In januari ga ik opnieuw werken met het boek The artist way. Ik zou dit graag doen met een groep van maximaal acht mensen en zo opnieuw dit boek doorwerken. Ik zet the Artist Way ook in ter ondersteuning van mijn stoppen met roken. The Artist Way biedt heel veel ondersteuning bij het ontwikkelen van nieuwe rituelen en nieuw gedrag. Misschien wil je wel mee doen? En ontdekken hoe jouw vreemde vogel er uit ziet? Stuur mij dan een mail naar info@bureau-stoel.com. Ik start met deze groep op zondagmiddag 12 januari. Voor meer informatie zie hier.

Ik wens iedereen een mooi oud en nieuw en bovenal prachtig nieuw jaar met leerzame avonturen in liefdevolle verbinding met jezelf en de wereld om je heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.