…een vreemde vogel die geld wil verdienen met schrijven.

Kaal

Zo’n 4 jaar geleden heb ik huis en haard verlaten. Ik gaf al mijn bezittingen op en vertrok naar Frankrijk, naar een boeddhistisch retraite oord. Dat doe je natuurlijk niet zomaar. Dit is een verhaal, dat op een ander moment verteld wil worden.

Ik woonde op het arme, enigszins verlaten platteland van Frankrijk. Zestien hectare bos, een primitief huis met houtkachels en weinig tot geen bezittingen. Zelfs mijn lange haren had ik afgeschoren. Mijn haar was een stuk korter dan dat van Kitty Kilian.

Geen lange lappen

Een van mijn weinige persoonlijke bezittingen was een laptop. En ik had wifi. Aan de keukentafel las ik de blogs van Kitty. Ik ben fan. Al jaren. Eigenlijk een soort stille aanbidder. Zo wil ik ook schrijven. Geen lange lappen tekst. Geen ingewikkelde woorden. Alle zinnen raak. En ja, bij voorkeur daar ook geld mee verdienen. 

Overal om mij heen zie ik korte verhalen. Verhalen die mij raken en die ik graag wil vatten: impressies in taal. Ik wil graag ‘korte filmpjes’ schrijven.

Ze kussen elkaar stevig

Zo liep ik van de week op het station. 

Ik stap de trein uit richting roltrap. Voor mij loopt een vrouw. Ze draagt een helderblauwe jas, ze heeft zilvergrijs haar, kort geknipt, zwart-witte rok tot op haar knieën, panty, laarzen. Ze valt op door haar verschijning. Uit alles blijkt dat ze zich met zorg heeft gekleed. Ze loopt een man tegemoet. Ze kussen elkaar stevig op de mond als begroeting. Dicht tegen elkaar aan lopen zij richting roltrap. Ik kan hun gezichten niet zien, maar door de twee zilvergrijze hoofden denk ik dat ze ergens tussen de 60 en 70 jaar oud zijn. 

Tik op de billen

Ik zie hoe zij haar arm om zijn middel slaat. Haar hand zakt over zijn rug naar beneden. Haar hand blijft even rusten en dan geeft ze een paar tikjes op zijn billen. Vervolgens lopen ze de roltrap op. Schouder aan schouder, en tussen hun lichamen zie ik hoe twee handen elkaar stevig vasthouden. 

Het ontroert me. Vooral die tikjes op zijn billen. Zo in het openbaar. Het verraad een vertrouwelijkheid en intimiteit die je alleen tussen geliefden ziet. Een genoeglijk samenzijn. 

Tinder

Ach ja, het wakkert mijn eigen verlangen naar intimiteit aan, zo’n ‘filmpje’ op het perron.

Natuurlijk denk ik aan mijn kortstondige liefdesavontuur met blauwtje. Het leek intiem. Maar hij smeet onverwacht de deur dicht. Af en toe knaagt het nog een beetje. Ik begrijp het nog steeds niet. We hebben toch een aantal genoeglijke momenten beleefd. Intiem genoeg om hem af en toe liefkozend een tikje op zijn billen te geven. 

Ware intimiteit ontstaat pas wanneer je elkaar nadert, dwars door het ongemak en de strubbelingen heen. Zo intiem mocht het niet worden. Dus ook geen tikjes op de billen in het openbaar.

Inmiddels heb ik mij door de teleurstelling heen gewerkt en ben ik toch maar weer begonnen aan nieuw tinder avontuur. 

Vreemde vogel

Ik heb een lieve vreemde vogel ontmoet. We zijn al vrienden. Hoe intiem we worden zien we dan wel weer. 

Ik houd van vreemde vogels. Vreemde vogels zijn mensen die zich op authentieke wijze proberen te handhaven in een samenleving die te veel uit gaat van gemiddelden. Waar gemiddelden moeten passen in een CV van twee kantjes bijvoorbeeld. Vreemde vogels passen niet in zo’n CV. Ik ben ook zo’n vreemde vogel. 

Ik schrijf hier dus graag over. 

Daar verdien ik niet zomaar mijn brood mee.

Bekentenis aan Kitty

Ik solliciteer wat af in schrijversland. En incasseer heel wat afwijzingen.  Ik heb geen diploma’s die bewijzen dat ik kan schrijven. Ik pas dus niet in dat CV.

De blogcursussen van Kitty staan al heel lang op mijn wensenlijstje. Bloggen als een Pro. Dat wil ik wel. Ik zal Kitty eens vragen hoe ik uitzonderlijk goed kan leren bloggen en hoe ik daar dan geld mee kan verdienen.

Helaas heb ik nog geen idee hoe ik haar cursus moet betalen.

Maar stap één is gezet. 

Ik beken haar dat ik een stille aanbidder ben.

2 Comments on “Ik ben een stille aanbidder en…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.