De eigen mening vooropstellen als de enige waarheid is de trent op internet. De verdeeldheid lijkt groter dan ooit. Iedereen heeft en schreeuwt zijn gelijk.

Wie luistert er nog?

De een behandelt de ander als onkruid. Ieder anders denkende moet weg geschoffeld worden met de eigen mening. Denk je anders dan ben je een: niet ontwaakte, complotgekkie, mak schaap, angsthaas, gemuilkorfde hond, blinde, linkse rakker, rechtse populist, of je hebt je verstand verloren

Zelfs als de waarheid in het midden oplicht heeft zij oneindig veel schakeringen. Deze schakeringen zijn de stoepplantjes tussen de tegels. We noemen ze onkruid, omdat ze voorkomen op een onverwachte plek. Als je goed kijkt zie je de schoonheid van deze plantjes. Er zijn zelfs zeldzame exemplaren.

De tegenbeweging
Voor mij is botanisch stoepkrijten een mooie tegenbeweging: In plaats van deze plantjes als onkruid te duiden, je verdiepen in de schoonheid van die moedige bloeiers tussen steen en beton. Ze gedijen daar goed. Het leren kennen en benoemen bij naam geeft ze bestaansrecht. Opeens zien we een reden om ze niet weg te schoffelen.

Krijt je mee? #Dare to be grey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.