Wie is Elja Stoel?

Elja Stoel beweegt zich graag online met woord en beeld. Zij is net een spin. Ze spint graag draden van taal. Met letters, woorden en zinnen weeft zij een web, waarmee zij werft, verbindt en een boodschap overbrengt. Internet, dat grote worldwide web, dat bevalt haar wel. Vliegensvlug via allerlei draadjes in contact komen met mensen, informatie, materialen, grapjes, serieuze zaken, er is vanalles te beleven.

Deze spin in het web richt haar aandacht met name op zingeving, kunst en maatschappelijke thema’s, zij is een creatieveling, een onderzoeker, verbinder, en organisator.

Twintig jaar lang heeft zij gewerkt in het re-integratievak. De eerste helft van haar loopbaan heeft zij gewerkt voor commerciële bedrijven. De laatste 10 jaar was zij werkzaam binnen het Sociaal Domein van gemeenten.

Elja over haar werkervaring:

‘Ik noem het een rijk arbeidsverleden. Intensief mensenwerk. Een lange bonte, kleurrijke stoet van mensen heb ik aan mijn bureau voorbij zien komen. Ik gaf individuele coaching en groepsgewijze trainingen. Via al deze bijzondere mensen en hun persoonlijke levensverhalen heb ik van dichtbij mogen mee maken wat er allemaal speelt in de samenleving.

Noem het maar maatschapijleer in levende lijve: schuldenproblematiek, opvoedproblemen, vluchtelingen trauma’s, verslavingsproblematiek, inburgeren, ex gedetineerd zijn, psychische problemen, dakloos zijn en nog veel meer en dit allemaal in combinatie met het thema ‘hoe word ik (weer) financieel onafhankelijk, hoe vind ik werk, hoe solliciteer ik.

Met liefde voor taal gaat het roer om.

Na ruim 20 jaar werkervaring in het re-integratievak is het tijd voor mij om het roer om te gooien. Naast mijn betaalde loopbaan heb ik altijd veel vrijwilligerswerk gedaan. Van nature schrijf ik, geniet ik van het internet, gebruik ik social media. Deze vaardigheden heb ik voor diverse organisaties ingezet.

Nu is het tijd om mijn liefde voor taal, mens en maatschappij, om te zetten in een eigen bureau. De kracht van een goed verhaal kan mensen met elkaar verbinden. Bureau- Stoel.com wil daar graag een zinvolle en creatieve bijdrage aan leveren.’

Elja is afgestudeerd in Creatieve therapie beeldend aan de Hogeschool van Utrecht. Van 2012 tot en met maart 2019 heeft zij intensief aan zen-beoefening gedaan. Naast haar werkzaamheden voor Bureau-Stoel runt zij theaterzaal De Instee in Amersfoort. (voor meer informatie zie http://www.instee.nl/ )