Wie is Elja Stoel?

Elja Stoel beweegt zich graag online met woord en beeld. Zij is net een spin. Ze spint graag draden van taal. Met letters, woorden en zinnen weeft zij een web, waarmee zij werft, verbindt en een boodschap overbrengt. Internet, dat grote worldwide web, dat bevalt haar wel. Vliegensvlug via allerlei draadjes in contact komen met mensen, informatie, materialen, grapjes, serieuze zaken, er is vanalles te beleven.

Deze spin in het web richt haar aandacht met name op zingeving, kunst en maatschappelijke thema’s, zij is een creatieveling, een onderzoeker, verbinder, en organisator.

Twintig jaar lang heeft zij gewerkt in het re-integratievak. De eerste helft van haar loopbaan heeft zij gewerkt voor commerciële bedrijven. De laatste 10 jaar was zij werkzaam binnen het Sociaal Domein van gemeenten.

Elja over haar werkervaring:

‘Ik noem het een rijk arbeidsverleden. Intensief mensenwerk. Een lange bonte, kleurrijke stoet van mensen heb ik aan mijn bureau voorbij zien komen. Ik gaf individuele coaching en groepsgewijze trainingen. Via al deze bijzondere mensen en hun persoonlijke levensverhalen heb ik van dichtbij mogen mee maken wat er allemaal speelt in de samenleving.’

Elja is afgestudeerd in Creatieve therapie beeldend aan de Hogeschool van Utrecht. Van 2012 tot en met maart 2019 heeft zij intensief aan zen-beoefening gedaan. Naast haar werkzaamheden voor Bureau-Stoel runt zij theaterzaal De Instee in Amersfoort. (voor meer informatie zie http://www.instee.nl/ )